(Voor)leesvoer

Frank en Bert

Frank en Bert zijn beste vrienden en houden van verstoppertje spelen. Bert is er heel slecht in en Frank wint elke keer…

Maar… is winnen echt wel zo belangrijk???

In het boek wordt tot 10, 20 én 100 geteld en mijn leerlingen telden vol enthousiasme mee! (Leuk om een wiskundeles mee te starten dus?!)

Leuk 'wistjedatje': de broers van mijn oma heten Frank en Bert. Daarom dat ik het boek kocht!

De NEE-hoorn

Op een dag werd een snoezelig, poezelig zoet eenhoorntje geboren. Maar die eenhoorn voelde zich totáál niet op zijn plek in het Hartenwoud, dus op elke vraag was zijn antwoord NEE!

Op pad naar Nergens ontmoet hij een wasbeer die slecht luistert, een grote, onbeleefde hond en een eigenzinnige prinses… Avontuur verzekerd!

Het is een veelzijdig boek. Heeft énorm succes bij onze kleuter (4 jaar), maar ook in het derde leerjaar! Een deel van het boek is in rijmvorm geschreven, waardoor ik de leerlingen zelf het verhaal laat aanvullen!
De woorden die de dieren en prinses roepen, kan onze kleuter dan weer met gemak aanvullen! (Met hilariteit als het dan niet zo is.)

Schrijftip: op de laatste twee bladzijden staan allemaal verzonnen dieren. Laat de leerlingen zelf zo’n dier verzinnen, er een verhaal rond schrijven en/of tekenen. Bundel dit in een boekje en zet het in je leeshoek.

Mijn favorieten: de Slanglauf en de Flauwe-vinvis!