Cadeaus voor een kleuter

Weinig inspiratie om nog iets te kopen voor je kind? Hieronder een overzicht van de dingen die bij onze kleuter een succes zijn!

TipTelkens ik iets leuk zie passeren, drop ik het op onze kleuter haar lijstje op lijstje.be. Zo wordt het tijdig aangevuld voor verjaardagen, Mijtermans, feestdagen, ...

Hopelijk geeft het wat inspiratie!

XOXO

Koffiezetapparaat

Dat Little Dutch prach-tig houten speelgoed maakt, dat weet iedereen. Maar het gaat ook enorm lang mee! Onze kleuter heeft dit koffiezetapparaat al van sinds ze 1 jaar werd, ondertussen werd ze er 4! 

Kleuters vinden het fantastisch om dagelijkse situaties na te spelen, dit kon dus ook niet ontbreken bij de dochter van een koffieverslaafde papa!

Er worden 2 kopjes, 2 lepels en 5 verschillende 'koffiepads' bijgeleverd. (Toen ze nog alles in haar mond stopte, lieten we de koffiepads aan de kant!) 
De koffiepads kan je bovenaan in een sleuf leggen en wanneer je met de houten hendel van links naar rechts beweegt, vallen de koffiepads er achteraan door. Zo'n leuk effect! 

Magnetisch speelbord

Met deze magnetische puzzel kan je Rosa en Jim aankleden op oneindig veel manieren! Er zitten 80 prachtig getekende onderdelen en 12 stevige voorbeeldkaarten in met een combinatie om na te maken (6 voor Rosa, 6 voor Jim). Dit van ballerina en cowboy tot brandweerman en duiker. Ideaal om bepaalde woordenschat aan te reiken en voor de (fijne) motoriek!

Wij gebruiken het heel vaak als onze kleuter wat langer rustig moet zijn, op restaurant, in de wachtzaal, ... 

! Er zitten best wel kleine stukjes in (zoals de schoenen), dus echt niet geschikt voor jongere kindjes! 

Nog een leuke variant: 'Magnetic Playboard - little farm'

Zoekspel insecten

Enorm leuk gezelschapsspel voor het hele gezin! 

Voor je kan beginnen, moet het zoekspelbord (diameter 50 cm) nog in elkaar gepuzzeld worden. 'Dat is ook nog een puzzel', onze kleuter was meteen enthousiast! 

Rol met de dobbelsteen, draai een fiche met een kriebeldiertje om en zoek binnen de tijd het juiste aantal insecten. Ideaal om de diertjes te benoemen, te leren tellen tot 6 (of het getalbeeld op de dobbelsteen te herkennen) en de concentratie erbij te houden tijdens het zoeken. Ja, ook voor volwassenen is dit een uitdaging ;) 

Je kan dit zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Bij onze kleuter lieten we de zandloper vallen, zodat de tijdsdruk wegviel. 

Magische waterkleurboek

I-de-ale kleurboek voor (kleine) kleuters! Uuuuuuuren heeft die van ons hier al in gekleurd. Op restaurant, op bezoek, ...

Vul het stiftje met kraanwater en kleuren maar! Door het water komen er verborgen prenten naar boven. Pure 'magie' ;)

Het boekje bevat 16 dikke kartonnen bladzijden met op elke pagina een ander sprookje. Bij iedere prent horen een paar zoekvragen, om gericht op 'kleurzoektocht' te gaan!

Wanneer ze klaar zijn met kleuren, gewoon laten drogen en dan verdwijnen de kleuren weer.

 

Er zijn nog hele leuke thema's te koop: Sinterklaas, eenhoorns, de boerderij, dino's, onder water, ...

 

! Pas op! Er is héél veel verschil in kwaliteit! Die van Flying tiger en Zeeman hebben we ook al getest, maar jammer genoeg zonder succes... 

Houten speellaptop

Er zijn heel wat laptops, gsm's, tablets, ... voor kinderen op de markt. Maar vaak zijn deze van plastic, met veel lawaai en/of gaan ze snel stuk... Persoonlijk geen fan van. Daarom was ik meteen enthousiast als ik deze houten speellaptop zag passeren! 

Het scherm is een magnetisch krijtbord, waar je met het speciale krijt (niet stoffig!) op kan schrijven en waar de magnetische letters, cijfers en tekens op blijven hangen. Met de wisser veeg je gemakkelijk alles weg. Er zit ook een houten telefoon bij. 

 

In het begin kriebelde onze kleuter vooral graag en hield ze hele telefoongesprekken met familieleden. Ondertussen neemt ze haar laptop erbij als ik voor school werk ('Ik ga ook laptoppen'), zet ze de letters van haar naam in de juiste volgorde en schrijft ze woordjes na die ik samenstel. 

Ideaal om te leren schrijven dus!

Luisterverhaal Roodkapje

Tijdens het boekshoppen kwam ik toevallig op dit luisterverhaal 'Roodkapje' van het Geluidshuis en leek me wel leuk om in de auto af en toe eens op te zetten. 

Ondertussen compleet verslaafd én een succes bij onze kleuter!

 

Het hele verhaal in 1x luisteren, is wat te veel van het goede. Maar ze luistert tijdens het spelen, tijdens het kleuren, in de auto, ... Kan de liedjes al meezingen en herkent de stemmen ondertussen. 'Dit is de grootmoeder van Roodkapje, een grootmoeder is zoals een oma.' Het woord 'benefietlied' zit ondertussen ook bij onze kleuter haar woordenschat... 

 

Ook een enorm leuk verhaal voor volwassenen. Wij liggen zelf vaak in een deuk met de gelaagdheid en woordmopjes. 

Aanrader!

(Doornroosje is ondertussen ook in ons bezit en ook een succes!)

Hama Maxi Strijkparels

De strijkparels van deze maxi set zijn groter, zodat ze geschikt zijn voor klein kinderhandjes. Onze kleuter vindt het heel leuk om de bijgeleverde voorbeelden na te maken. Heel goed voor kleurherkenning en fijne motoriek! Het is nog maar sinds kort dat ze haar 'eigen' kunstwerken maakt.

Je kan de parels heel gemakkelijk strijken (leg er iets zwaar op, als je het laat afkoelen!) of de parels nadien terug in de bak zwieren voor een volgend kunstwerk.

 

Deze set bestaat uit 3000 strijkparels, 3 legbordjes (vierkant, ster en cirkel), 8 staanders, een strijkpapier en een instructieboekje.

Magneti'book dieren

Dit magneetboek, of eigenlijk een magneetdoos, zit vol met leuke dieronderdelen. 30 koppen, voorpoten en achterpoten van 10 verschillende dieren

Aan de magnetische binnenzijde van de doos kunnen de dieren nagemaakt worden van de bijgeleverde voorbeeldkaarten

We nemen dit vaak mee als we onze kleuter een tijdje rustig moeten houden, op restaurant, bij vrienden, ...

Zelf grappige combinaties maken (zoals een giroe of olijger), doet ze niet zo graag 'Neehee, het moet zó'. Maar lijkt me hilarisch om samen onbestaande combinaties te maken en er dan namen aan te geven!

Educatief en duurzaam speelgoed, bevorderlijk voor concentratie, observatievermogen en fantasie.  

Kleirollers Yellow Door

Door deze kleirollers ontdekken kinderen een fantasiewereld rond het thema 'insecten', terwijl ze gelijktijdig hun fijne motoriek ontwikkelen. Experimenteren met verschillende hoeveelheden druk en op verschillende manieren rollen, om andere resultaten te krijgen. 

Wij hebben het al gebruikt in zand, plasticine, koekjesdeeg en kinetisch zand. De rollers zijn aangenaam in de hand en stevig genoeg voor binnen én buiten. 

 

Deze set bevat 6 verschillende rollers met kriebeldiertjes en hun leefomgeving: vlinder en wei, bij en honingraat, spin en web, lieveheersbeestje en bloemen, rups en tak, sprinkhaan en gras.

 

Er zijn nog andere thema's van deze mooie rollers!
Oceaanleven en bosvrienden.